Vi kommer till nästa läsår att starta upp en ny profilidrott, Gym/Fitness, i samarbete med Nordic Wellness. Profilen vänder sig till dig som tycker om att träna på gym och i grupp samt att lära ut träning och hälsa till andra.

Du kommer att få verktyg och lära dig metoder för att utveckla din styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination. Du lär dig att skapa tränings­program anpassade till dina och andras målsättningar. Dessutom får du fördjupande kunskaper om kost och hur den påverkar din hälsa och din träning.

Studentfirande
Växjö Fria Gymnasium 2021

Det börjar närma sig student och planerna är i full gång! På Växjö Fria Gymnasium har vi som mål att genomföra den bästa student som det bara går utefter rådande förutsättningar. 

Det kommer att innebära begränsningar och restriktioner både för dig som student, dina nära och kära och för oss personal. Den plan vi arbetar efter gäller fram tills andra eventuella beslut kommer från till exempel regering, folkhälsomyndighet, polis eller smittskyddsenhet inom länet. Vår plan är framtagen i samråd med smittskyddsenheten, polisen och andra gymnasieskolor i Växjö.