Ishockey-NIU på Växjö Fria Gymnasium

Nationellt godkänd idrottsutbildning – Ishockey

Växjö Fria Gymnasium ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning.
Växjö Lakers Hockey & Växjö Fria Gymnasium har i september 2010 blivit godkända av Svenska Hockeyförbundet att bedriva idrottsutbildningen NIU.

NIU är en utbildning med större krav på skola/förening, där många klubbar som bedrivit/bedriver hockeygymnasier t.o.m säsongen 2010-2011 inte kommer få bedriva detta under samma utsträckning längre. Att vi fått denna elitcertifiering betyder att vi har en mycket bra verksamhet & utbildning att erbjuda. Som elev på hockeygymnasiet kommer du att få chansen till 3 st förmiddagspass/vecka, dessa pass är utöver de pass du genomför med laget på kvällen. På Växjö Fria Gymnasium väljer du något av våra fyra utbildningsprogram som möjliggör idrott. Varje program innehåller olika inriktningar och fördjupningar där du även skall välja en inriktning på ditt program. Ishockeyn är formellt sett ingen inriktning utan en del inriktning och en del fördjupning.

Idrottsinriktningen innehåller förutom den praktiska ishockeyträning 200 poäng (Idrotts specialisering 1 och 2) de teoretiska kurserna Träningslära 1 och Träningslära 2 tillsammans 200 poäng. Du går i en klass med idrottselever och får då även tillfälle att läsa kurser med andra idrottare för ett meningsfullt erfarenhetsutbyte. Idrottsinriktningen sträcker sig över alla tre gymnasieår.
Ansökan
Ansökningsblankett samt var du skickar din ansökan finner du här.

Janne Karlsson - Ansvarig för NIU-utbildning Ishockey samt J20 SuperElit | janne.karlsson@vaxjolakers.se
Joel Rönnmark - Ansvarig för J18 Elit

Mer information om Växjö Lakers ungdomssatsning hittar du här.