Att studera idrott/dans på Växjö Fria Gymnasium

Kombinera dina studier med din dans

Om du väljer dans som profilidrott får du följande:
 • Kontinuerlig dansträning (onsdagar och fredagar) i stilarna balett, jazz, hiphop
 • Du får även testa andra dansstilar som Modern/Nutida, Lyrisk Jazz, Broadway Jazz, Magdans m.m.
 • Möjlighet att få vara med på olika dansframträdanden. bl.a. i Växjö Konserthus
 • Förutom det praktiska arbetet ingår teoretiska moment som komplement för att tillgodose sig en helhet i ämnet och för att målen från Skolverket ska uppnås
 • 10% rabatt på Dansstudion Preparandums danskurser. (ange att du dansar på Växjö Fria vid anmälan).

Vi som undervisar i dans

Tara Borgström, utbildad på danslinjerna på Kaggeholms Folkhögskola och Löftadalens Folkhögskola samt på Danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Jobbar nu med dansundervisning och administration på Dansstudion Preparandum i Växjö samt på Dackegymnasterna.

Linda Begu, utbildad danspedagog vid Karlstads universitet. Hon är utbildad i balett, jazzdans, improvisation, streetdance och nutida dans. Nu studerar hon till ämneslärare i musik vid Linnéuniversitetet i Växjö och siktar i framtiden på att arbeta som både dans- och sångpedagog.

Tiiu Kokkonen, utbildad på bl.a. Finlands National Operas Balettskola i Helsingfors, Institut fur Buhnentanz i Köln Tyskland och genom fortsatta studier i Paris, London och New York. Tiiu har varit dansare i Kungliga Baletten på Operan i Stockholm i 23 år där hon kombinerat föreställningar med olika turnéer i världen till exempelvis London, Los Angeles, Madrid, Paris, Tokyo, Washington m.fl. Nu är hon pensionär och frilansande danskonstnär och danslärare.
Dans som profilidrott är ett samarbete med Dansstudion Preparandum. – en del av Studieförbundet Vuxenskolan.

Besök gärna deras hemsida här!

Vi anpassar nivån efter dig!

Vi vill att du som söker skall brinna för just din idrott/dans. Dessutom är det viktigt att du kan ta eget ansvar. Du som söker får en unik möjlighet att förkovra dig i din idrott/dans tillsammans med många ungdomar med samma intresse. Vårt mål är att alla profilelever ska fortsätta med sin idrott/dans även efter gymnasiet. Några på hög elitnivå och andra på en mer anpassad nivå.

Den här kursen ges under förutsättningen att antalet sökande är tillräckligt.

Studentfirande
Växjö Fria Gymnasium 2021

Det börjar närma sig student och planerna är i full gång! På Växjö Fria Gymnasium har vi som mål att genomföra den bästa student som det bara går utefter rådande förutsättningar. 

Det kommer att innebära begränsningar och restriktioner både för dig som student, dina nära och kära och för oss personal. Den plan vi arbetar efter gäller fram tills andra eventuella beslut kommer från till exempel regering, folkhälsomyndighet, polis eller smittskyddsenhet inom länet. Vår plan är framtagen i samråd med smittskyddsenheten, polisen och andra gymnasieskolor i Växjö.