Att studera gym/fitness på Växjö Fria Gymnasium

Kombinera dina studier med din träning

Det här är profilen för dig som vill kombinera dina gymnasiestudier med ditt intresse för hälsa och träning, med inriktning på gym och fitness.
Profilen inriktar sig på att öka ditt välbefinnande och din prestation. Du får verktyg och lär dig metoder för att utveckla din styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination. Du lär dig att skapa träningsprogram anpassade till dina och andras målsättningar. Dessutom får du fördjupande kunskaper om kost och hur den påverkar din hälsa och din träning.

Inom ramen för profilen kommer du att ha två träningspass i veckan på Nordic Wellness anläggningar. Du kommer att få testa på och lära dig mer om olika typer av träning.

Exempel på aktiviteter är:
 • Styrketräning
 • Konditionsträning
 • Mindfulness
 • Gruppträning med koncept från Les Mills
 • Funktionell träning
 • Genomgång med personlig tränare
 • Läran om träning- och kostupplägg

Inom ramen för profilen gym/fitness har du möjlighet att bli
licensierad inom Les Mills Bodypump.

Vi anpassar nivån efter dig!

Vi vill att du som söker skall brinna för just din idrott/dans. Dessutom är det viktigt att du kan ta eget ansvar. Du som söker får en unik möjlighet att förkovra dig i din idrott/dans tillsammans med många ungdomar med samma intresse. Vårt mål är att alla profilelever ska fortsätta med sin idrott/dans även efter gymnasiet. Några på hög elitnivå och andra på en mer anpassad nivå.

Träning & Hälsa

Namn: Johan Roos
Ålder: Född 1990
Idrott: Innebandy
Sysselsättning idag: Kundansvarig på EL-Info samt Innebandyspelare i Växjö Vipers
Program på Växjö Fria: Samhällsprogrammet med inriktning innebandy

Meriter som idrottare: 8 säsonger i Växjö Vipers. Vunnit Allsvenskan 12/13. Nominerad till Årets Rookie i SSL 13/14. Meriter från både A-landslaget samt U19-landslaget.

Bästa minnen från VFG: Mitt bästa minne från Växjö Fria är från första dagen i skolan. Det tog mig en dag att skaffa nya vänner, vänner som står mig nära än idag. Jag tror att, i synnerhet en idrottsklass, har bättre sammanhållning överlag eftersom man delar samma intressen även utanför studierna. Förmånen att kunna kombinera sina studier med just sitt stora intresse var förstås fantastiskt.
Beata Kristiansson
Ledare