Fotboll-NIU på Växjö Fria Gymnasium

Nationellt godkänd idrottsutbildning – Fotboll

NIU - Fotboll på Växjö Fria Gymnasium utgår från dig och dina förutsättningar. Som elev ska du få bästa möjliga chans att utvecklas från din nuvarande nivå till nationell elit. Brinner du för fotboll och vill bli elitspelare så sök NIU på Växjö Fria Gymnasium! Tre förmiddagar i veckan ägnas åt fotbollsträning. Denna består i huvudsak av individuell- , taktisk-, teknisk-, teoretisk- och fysisk träning. Är du målvakt får du möjlighet till målvaktsträning varje vecka. Växjö Fria har ett samarbete med Växjö DFF som innebär att skolan tillsammans med föreningen lägger upp en optimal utvecklingsplan för att du ska lyckas såväl på plan som med dina studier. Växjö DFF hjälper också till med praktiska saker för dig som väljer att flytta till Växjö för att gå NIU. Kurser på NIU 400 p Tränings- och tävlingslära 1 Idrottsspecialisering 1, 2 och 3 All fotbollsträning sker på Arenastaden och ansvarig tränare är Eric Lindgren.

Följande tjejer är uttagna till niu fotboll ht-21:

Johanna Karlsson, Fanny Jonsson, Maja Schöldberg, Ebba Nilsson, Saga Johansson, Freja Ekstrand, Edit Arvidsson, Elvira Hammarbäck, Thea Öhman, Michelle Schmidt, Moa Ekstrand och Alma Wiberg

Ansökan och antagning inför HT-22
Antagning till NIU – fotboll kräver både antagning till ett gymnasieprogram och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU - fotboll görs via Svenska fotbollsförbundets hemsida. innan 1 december.
Uttagningar sker i Tipshallen på Arenastaden under januari månad i samarbete med Växjö DFF. Då får du visa upp dina fotbollskvalitéer för instruktörerna samt besöka skolan.

Du måste även bli antagen på ett gymnasieprogram på skolan för att få din plats.

Kontaktinfo VFG
Peter Nilsson
peter.nilsson[at]vaxjofria.se

Kontaktinfo VDFF
Eric Lindgren
erico.lindgren[at]hotmail.com
Studentfirande
Växjö Fria Gymnasium 2021

Det börjar närma sig student och planerna är i full gång! På Växjö Fria Gymnasium har vi som mål att genomföra den bästa student som det bara går utefter rådande förutsättningar. 

Det kommer att innebära begränsningar och restriktioner både för dig som student, dina nära och kära och för oss personal. Den plan vi arbetar efter gäller fram tills andra eventuella beslut kommer från till exempel regering, folkhälsomyndighet, polis eller smittskyddsenhet inom länet. Vår plan är framtagen i samråd med smittskyddsenheten, polisen och andra gymnasieskolor i Växjö.