Att studera idrott/dans på Växjö Fria Gymnasium

Kombinera dina studier med din dans

Om du väljer dans som profilidrott får du följande:
 • Kontinuerlig dansträning (onsdagar och fredagar) i stilarna balett, jazz, modern dans, lyriskt
 • Workshops i andra stilar som hiphop, afrikansk dans, akrobatik, Streching & Flexibility
 • Möjlighet att få vara med på olika dansframträdande. bl.a. i Växjö Konserthu
 • Förutom det praktiska arbetet ingår teoretiska moment som komplement för att tillgodose sig en helhet i ämnet och för att målen från Skolverket ska uppnås
 • 10% rabatt på Kulturama Preparandums danskurser.

Vi som undervisar i dans

Cristian Alexandru, har bl.a. en Bachelor Degree från National Academy of Culture and Arts från Kiev och gedigen erfarenhet som koreograf runt om i Europa.

Nellie Örnvinsson, har testat på många olika dansstilar för att få en stor bredd och utvecklas mer inom dansen, hennes senaste passion är Cheerleading. Nellie var tidigare med i Kulturamas showgrupp "On Stage" vilket bl.a. gav henne mycket scenvana, och mer scenvana har hon fått under sina fyra år i Växjörevyn. Växjörevyn 2016 visades även på SVT med miljonpublik! Sommaren 2015 kunde man se Nellie i hennes första musikalroll i Grease i Växjö.

Natalie Murphy, internationellt erkänd dansare och danslärare som bl.a. har jobbat i Finland, Ryssland, Schweiz samt Florida och New Jersey i USA. Hon har bl.a. en examen i kinesiologi från The University of Western Ontario (Kanada).

Vi som undervisar har dansbakgrund från högre utbildningar.
Dans som profilidrott är ett samarbete med Medborgarskolan Kulturama Preparandum. Besök gärna deras hemsida här!

Vi anpassar nivån efter dig!

Vi vill att du som söker skall brinna för just din idrott/dans. Dessutom är det viktigt att du kan ta eget ansvar. Du som söker får en unik möjlighet att förkovra dig i din idrott/dans tillsammans med många ungdomar med samma intresse. Vårt mål är att alla profilelever ska fortsätta med sin idrott/dans även efter gymnasiet. Några på hög elitnivå och andra på en mer anpassad nivå.